Loader Image
Energetska obnova javnih zgrada

Energetska obnova javnih zgrada

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je objavilo da već od 15.1.2018. godine kreće podnošenje projektnih prijedloga za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora u zgradama javnog sektora.

Kako se ističe, riječ je o pozivu koji je objavljen još 16.11.2017. godine, u okviru čega je osigurano 380 mil. kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u slučaju iskorištenja sredstava postoji mogućnost njihovih povećanja.

Najmanji iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova projekta je 80 000 kuna, a najviši 40 mil. kuna.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se na osnovi otvorenog postupka dodjele u modalitetu trajnog poziva, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31.12.2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Njime se podupire provođenje mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora u zgradama javnog sektora (zgrada u kojima društvene djelatnosti obavljaju tijela državne vlasti i uprave, jedinice lokalne uprave i samouprave, javne i druge ustanove, vjerske zajednice i udruge).

Više pročitajte OVDJE.